ВКУСЪТ РАЗКАЗВА
ИСТОРИИ
ВКУСОВ АНАЛИЗ НА КАФЕТО
Небцето, мястото, където кулминира ПРЕЖИВЯВАНЕТО ОТ
ПИЕНЕТО НА КАФЕ, е тази част от човешкото тяло, която
усеща и изпитва неговия вкус. При дегустацията на кафе,
„ароматът” се определя чрез оценка на няколко фактора, които,
благодарение на нашите вкусови рецептори, ние можем да разпознаем
и оценим. Това ни позволява да дегустираме кафе като истински експерти.
ТЯЛО
Това е подобното на сироп усещане, което можете да усетите като завъртите в устата си кафето за няколко секунди. Най-доброто еспресо, като ПЕЛИНИ ТОП, винаги е приятно гладко и с консистенция като на сироп.
КИСЕЛИННОСТ
Киселинността е особена характеристика на сорта Арабика. Тя ни предоставя усещане за свежест и живост в устата и се усеща веднага след първата глътка.
ГОРЧИВИНА
Това е усещането, което се долавя в задната част на езика. ПЕЛИНИ ТОП100% Арабика е натурално по-малко горчиво.