ОСТАВИ УСЕЩАНЕТО ЗА
АРОМАТ ДА ТЕ ВОДИ
ОБОНЯТЕЛЕН АНАЛИЗ НА ЕСПРЕСОТО
Обонянието е сложно и деликатно усещане; чрез ароматите и нюансите,
ние разпознаваме какво има около нас. Говорим за обонятелен анализ
когато оценяаме ароматът на еспресото, благодарение на обонянието ни.
Тази практика, подпомогната
от малко тренинг, ни дава възможност да
доловим всички нюансни на аромата на еспресото.
НЮАНСИТЕ, КОИТО ПРИСЪСТВАТ В АРОМАТА НА ЕСПРЕСОТО СА:
ЦВЕТЯ И
СВЕЖИ ПЛОДОВЕ
АРОМАТИ НА СВЕЖИ ЦВЕТЯ,
ЦИТРУСОВИ ПЛОДОВЕ ИЛИ МЕД.
ШОКОЛАД
АРОМАТ НА КАКАО
С НОТКИ НА
ВАНИЛИЯ.
ПРЕПЕЧЕНА ЗАХАР
ТОЗИ АРОМАТ ИДВА
ОТ ЗАХАРТА, КОЯТО СЕ СЪДЪРЖА В ЗЪРНАТА,
КОЯТО СЕ ТРАНСФОРМИРА ПО ВРЕМЕ НА
ПРОЦЕСА НА ИЗПИЧАНЕ.
ЯДКИ И СУШЕНИ ПЛОДОВЕ
АРОМАТИ НА ЯДКИ И СУШЕНИ ПЛОДОВЕ,
НАЙ-ВЕЧЕ ОРЕХИ,
ЛЕШНИЦИ И БАДЕМИ.
ПОДПРАВКИ
АРОМАТИ НА БИЛКИ
И ПОДПРАВКИ.